Amenajare Fatade, Montaj Pavaje, Hidroizolatie Terase, Balcoane, Peisagistica,Pergole

1. AMENAJAREA FATADELOR

Finisarea la exterior a imobilelor, fie ca sunt case, vile sau blocuri de locuinte si consta in tencuirea fatadelor, termoizolatie exterioara si apoi, aplicarea de vopsele , tencuieli decorative etc.

Tencuirea fatadelor se va executa de personal inalt calificat manual, fie cu ajutorul unei pompe de tencuit si vor fi folosite cele mai bune materiale de pe piata. Tencuirea se face cu ajutorul mortarului
Dupa finalizarea tencuielii , se va executa zugraveala exterioara sau pot fi aplicate tencuieli decorative. De asemenea, beneficiarul poate opta pentru aplicare de piatra decorativa in diverse culori si forme , dupa gustul si bugetul alocat.

Termoizolatii exterioare se pot realiza fie direct peste caramida sau BCA, fie peste tencuiala. Operatiunea se executa pentru a opri caldura sa migreze de la zonele calde ale imobilului catre cele reci. Acestea sunt peretii exteriori si tavanul, peretii care despart camerele incalzite de cele neincalzite, cum ar fi garajul, demisolul sau camarile etc. Pe aici are loc pierderea de energie ceea ce genereaza disconfort. O atentie deosebita trebuie acordata izolarii planseului si acoperisului. Termoizolatia exterioara este cea mai buna solutie pentru evitarea pierderii caldurii.
Pastrand aceasta logica, termoizolatia se va aplica pe toate zonele acestea. La executia lucrarilor pot fi folosite diverse material, dupa gustul si bugetul beneficiarului, dar cele mai folosite sunt polistirenul expandat si vata minerala. Polistirenul extrudat este recomandat la izolarea peretilor care se afla in spatii umede. Dupa fixarea polistirenului de pereti cu ajutorul adezivului se astepta uscarea acestuia, dupa care se aplica gletul si vopseaua lavabila sau piatra, caramida decorativa etc.

Pentru ca o buna parte a caldurii se poate pierde si prin ferestre si usi , acestea ar trebui schimbate odata cu termoizolatia aplicata peretilor, planseelor sau tavanelor.

Pentru infrumusetarea fatadei, peste termoizolatie sau tencuiala se va aplica fie piatra, fie caramida decorativa. Aspectul imobilului poate fi schimbat si cu placi ceramice. R&I Muno Building va poate consilia in alegerea materialelor pentru a putea face alegerea optima in functie de arhitectura zonei si a imobilului, si nu in ultimul rand pentru a spori rezistenta si calitatea lucrarilor.

2. HIDROIZOLATIA TERASEI

Reprezinta o alta operatiune de amenajare exterioara a imobilului. Aceasta impiedica apa care se strange pe tesase in sezoanele cu ploaie sau in iernile abundente in ninsori , sa afecteze imobilul infiltrandu-se in pereti.
Executia ei se va face de catre personal specializat cu materiale de cea mai buna calitate.

Cea mai folosita metoda de hidroizolare este membrana bituminoasa. La executarea lucrarilor vor fi luate in calcul actiunile mecanice ce se vor exercita asupra acesteia de catre diferiti factori externi. In cazul hidroizolatiilor realizate din mai multe straturi, acestea trebuie asezate succesiv cu respectarea timpului de uscare a anumitor suprafete , potrivit instructiunilor producatorului.

3. PAVAJELE SAU ALEILE

Reprezinta un alt aspect al amenajarilor exterioare. In functie de materialele din care sunt executate si de calitatea lucrarilor , aleile pot infrumuseta gradina, peluza sau curtea imobilului. Sunt recomandate pavajele deoarece acestea se pot demonta usor atunci cand e nevoie de inlocuirea lor sau cand sunt adaugate noi utilitati.

Montarea pavelelor se va face dupa pregatirea prealabila a solului pe care vor fi asezate astfei incat suprafata sa fie usor inclinata pentrua drena apa rezultata din ploi sau zapada topita.

Pavelele vor fi asezate fie pe un strat de beton , fie pe un strat de pietris. Rosturile pavelelor vor fi umplute , la final, cu nisip fin. De asemenea, R&I Muno Building executa orice fel de amenajare exterioara , care poate nu a fost trecute in oferta. Adresati-va noua cu incredere!

4. PERGOLE

Sunt momente in viata noastra cand avem nevoie de liniste si relaxare. Indiferent ca avem o casa sau un apartament generos cu terasa, ne-ar prinde bine o pergola pentru propriul nostru colt de rai. Pergola ne fereste de soare si ploaie, mai mult , putem amenaja sub ea o adevarata oaza de relaxare.

In primul rand, pergola este un element arhitectural decorativ ce poate fi  de mai multe feluri: aluminiu, fier forjat sau lemn.

Pergolele decorative din lemn sunt cele mai indicate constructii recomandate de noi pentru decorul terasei sau a curtii interioare. Structura este realizata pe grinzi de lemn sustinute de stalpi, putand  fi ulterior acoperita si decorata. In general, pergolele pe structura de lemn , dau un aer rustic spatiului amenajat.

Pergola din fier forjat , transforma o gradina mica intr-un adevarat loc de relaxare. Amenajata corespunzator, cu un mobilier asortat si corpuri de iluminat corespunzatoare , pergola din fier poate deveni o adevarata zona romantica. Fiind construita din fier, suporta multa greutate deasupra ei si poate fi acoperita cu sticla sau tabla. Este durabila, usor de reconditionat prin revopsire, va ofera confort si protectie contra razelor solare sau a ploii.

Pergola cu copertina retractabila este indicata pentru suprafete mari si este recomandata in special, pentru balcoane. Aici se obtine o perfecta ambianta de umbra si lumina fara a diminua spatiul de sub aceasta. Este confectionata din aluminiu, iar tesatura care o acopera este fabricata din textile si pvc.

O pergola creste calitatea timpului liber petrecut in mijlocul naturii, astfel, putand sta in aer liber pe timp de ploaie,  cat si atunci cand este foarte cald.

5. PISCINE

Pe langa o excelenta metoda de a te relaxa, avantajele de a avea propria piscina sunt foarte numeroase. Avand o piscina in curte aveti posibilitatea de a practica inotul acasa fara a fi nevoie sa parcurgeti un drum lung pana la bazinul de inot. De asemenea, puteti taia de pe lista iesirile la piscinele publice pe perioada verii si totodata, frica de a contacta vreo boala de piele.

Am facut o selectie si am decis sa va prezentam mai jos 3 tipuri de piscine care se potrivesc nevoilor dumneavoastra.

In comparatie cu celelalte tipuri de piscine disponibile, piscinele ingropate sunt mult mai costisitoare. Se realizeaza doar in baza unui proiect, iar materialele folosite pot fi: fibra de sticla, beton sau polipropilena.Un mare avantaj il reprezinta faptul ca are o durata de viata foarte mare, iar zona din vecinatatea piscinei poate fi placata cu pardoseala si amenajata o terasa pentru amplasarea unor sezlonguri.

Piscinele supraterane se remarca prin faptul ca sunt mai ieftine decat cele ingropate, pot avea orice forma si pot fi realizate din fibra de sticla, otel galvanizat sau chiar si lemn. Unul dintre principalele avantaje ale acestui tip de piscine este usurinta si rapiditatea cu care pot fi montate sau mutate(daca este nevoie) fara a fi nevoie de ajutorul unei echipe de profesionisti.

Piscinele gonflabile se gasesc in diferite forme, culori si sunt considerate cea mai accesibila varianta de pe piata. Prezinta un avantaj in ceea ce priveste pretul foarte mic si al montarii superrapide. Un dezavantaj il constituie faptul ca au o durata de viata foarte mica.

Una din sugestiile oferite de noi este ca in prima faza sa stabiliti bugetul alocat, iar apoi tipul de piscina dorit.

In ceea ce priveste pretul, acesta nu reprezinta o problema intrucat se gasesc piscine pentru toate buzunarele!

6. TERASE

Fiecare casa, indiferent de dimensiune, are nevoie de un loc pentru relaxare. Multe persoane nu beneficiaza de spatiu pentru un asemenea loc, in interiorul casei, de aceea amenajarea corespunzatoare a unei terase poate fi cel mai potrivit mod de a creea un loc pentru intimitatea personala.

Primul pas spre realizarea unui astfel de loc, consta in alegerea unui stil de decor. In faza a doua, trebuie optimizat cat mai bine spatiul disponibil pentru a creea o ambianta cat mai perfecta.

Pentru decor, este recomandat sa folosim culori complementare, iar mobilierul ales, nu trebuie sa fie foarte voluminos. Ghivecele cu flori sunt niste elemente care nu trebuie sa lipseasca dintr-o terasa, indiferent ca aceasta se afla intr-un spatiu inchis sau deschis.

Pentru un plus de originalitate puteti opta pentru nisip decorativ, gazon sintetic sau pur si simplu o podea normala.

7. PEISAGISTICA

In cazul in care beneficiati de un spatiu pentru amenajarea unei gradini , va aflati la momentul si locul potrivit!

Gradina este o extensie a spatiului de locuit care pune in valoare terenul, peisajul, casa. Un aspect foarte important este spatiul unde ne petrecem timpul liber, terasa umbrita, racoroasa ce ne permite sa ne bucuram de natura fara deplasare sau mult efort.

Designul si calitatea gradinii sunt foarte importante in realizarea unei ambiante cat mai placute.

Cauti o echipa de profesionisti? Alege-ne pe noi !