Apartamente sau Case la Cheie, orice fel de Finisaje, Instalatii Electrice, Termice sau Sanitare

CONSTRUCTII CASE LA ROSU

Daca ai stabilit sa construiesti o casa la rosu trebuie sa iei in considerare ca ai nevoie de timp si bani pentru a duce la bun sfarsit proiectul. Ca proprietar, este nevoie sa acorzi atentie multor elemente necesare pentru constructia unei case la rosu (ce materiale vor fi folosite, cum va fi compartimentata, pe cate nivele va fi construita, unde vor fi amplasate instalatiile)

R&I Muno Building este decisa sa prezinte in cele ce urmeaza etapele necesare de parcurs pentru a ridica o casa din temelii:

Faza Preliminara

Primul pas pe care trebuie sa il parcurgi este acela de a obtine Certificatul de Urbanism ce te va ajuta sa procuri autorizatia de construire. Probabil ca te intrebi ce semnificatie are acest certificat? Te ajuta sa stabilesti nivelul apei freatice, existenta utilitatilor (apa curenta,gaz, canalizare, electricitate) si daca terenul tau este apt din punct de vedere tehnic pentru demararea lucrarilor in ceea ce priveste constructia unei case la rosu.

Autorizatia de Construire

Odata ce Certificatul de Urbanism este obtinut, nu ramane decat sa incepeti cautarile pentru un architect priceput (partener R&I CLICK AICI), care va stabili impreuna cu dumneavoastra cum va fi compartimentata, pe cate nivele se va intinde, cat va costa si unde va fi pozitionata casa. Fiind gata proiectul nu ramane decat sa obtinem autorizatia de construire.

Detalii referitoare la executia casei

Aceasta etapa este una din cele mai importante, pentru ca a venit timpul sa stabilesti firma/echipa cu care sa incepi lucrarile de constructii. In urmatoarea perioada vei stabili impreuna cu inginerul de executie termenele limita pentru fiecare etapa prin care va trece casa ta inainte sa fie construita.

Evolutia lucrarii

In mod normal, R&I Muno Building demareaza constructia unei case la rosu in patru etape. Prima etapa este aceea de a sapa si turna fundatia, a doua etapa este aceea de a realiza structura de rezistenta, a treia etapa este zidaria, iar ultima etapa este constuirea sarpantei si a acoperisului.

Cea mai dificila etapa in constructia unei case la rosu este saparea si turnarea fundatiei. Aceasta etapa trebuie realizata in functie de schitele stabilite impreuna cu arhitectul, fara niciun fel de abatere de la proiectul de baza. Imediat ce excavarea a fost realizata, se cofreaza zona sapata, se monteaza conductele pentru instalatiile sanitare, iar apoi se toarna betonul. Imediat ce betonul turnat s-a intarit, urmeaza decofrarea si demararea lucrarilor de termoizolatie respectiv hidroizolatie a fundatiei.

Structura de rezistenta a casei se realizeaza din stalpi de rezistenta, ziduri si grinzi. Fiind cel mai important pas in constructia unei case la rosu, structura de rezistenta trebuie sa fie compusa din materiale de cea mai buna calitate pentru a trece cu brio de intemperii sau fenomene seizmice.

Un pas simplu, dar nu de neglijat, este zidaria casei. Se poate realiza din doua tipuri de materiale diferite: caramida sau BCA.  Un sfat costisitor ,de care puteti tine cont, este acela de a realiza zidaria din caramida. De ce caramida? Pentru ca este un material durabil ce rezista foarte bine in timp la diversi factori din exterior.

Fiind gata zidaria ramane sa demaram lucrarile pentru executarea acoperisului. Odata cu realizarea structurii de rezistenta a fost construita si sarpanta ce are rol in sustinerea acoperisului. Daca sarpanta nu a fost realizata corespunzator, tinand cont de schitele si proiectul intocmit de arhitect, exista riscul ca acoperisul sa se prabuseasca atunci cand conditiile climatice sunt nefavorabile (vant,zapada). Imediat ce acoperisul e gata, este necesar sa stabilim ce invelitori vom folosi.

Acestea fiind spuse  am ajuns in punctul in care putem spune, ca am terminat constructia unei case la rosu, fara finisaje , geamuri, usi, instalatii electrice sau sanitare.

Cauti o echipa de profesionisti? Alege-ne pe noi !