Apartamente sau Case la Cheie, orice fel de Finisaje, Instalatii Electrice, Termice sau Sanitare

1.HIDROIZOLATIE PISCINE

Piscina este locul unde ne relaxam alaturi de familie sau de prieteni in zilele calduroase din timpul verii. Fie ca ne referim la piscina noastra din curte, fie ca este vorba de piscina dintr-un loc public, este foarte important ca aceasta sa nu permita dezvoltarea bacteriilor sau a ciupercilor in interior.Pentru a feri degradarea structurii de beton a piscinei, cauzata de infiltratia apei, este mai mult decat necesar sa efectuam o hidroizolatie profesionala.

Vorbind de hidroizolarea suprafetelor, trebuie sa folosim produse ce au o foarte mare rezistenta la agentii chimici folositi pentru curatare, cat si pentru dezinfectare apei aflate in piscine. Operatiunea de hidroizolare a piscinei se efectueaza cu materiale precum hidroizolatiile minerale. Aceste hidroizolatii minerale pot fi mono sau bicomponente si se remarca printr-o rezistenta foarte mare la presiune apei cat si la inghet/dezghet.

Cand optam pentru hidroizolatii minerale trebuie sa stim ca peste aceasta se pot monta placi de ceramica sau diverse tipuri de mozaic.

Hidroizolatia minerala este aplicata, nu inainte de a curata suprafata de beton a piscinei, de praf si impuritati. Hidroizolatia se aplica in doua straturi,  iar modul de aplicare este prin pensulare. Cel de al doilea strat se aplica imediat dupa uscarea primului strat.

Fiind un procedeu modern, hidroizolatia minerala implica folosirea de materiale cu o mare rezistenta la abraziune, nepermitand dezvoltarea bacteriilor sau altor tipuri de microorganisme pe suprafata protejata.

Cand sunteti decis sa faceti hidroizolatia piscinei este de preferat sa consultati gama de produse hidroizolante de pe piata, apoi este recomandat sa apelati la o firma de specialitate pentru  a fi sigur ca produsele folosite se adapteaza pentru tipul de structura al piscinei.

Sunt foarte multe cazuri in care proprietarul incearca sa execute singur lucrarea si sfarseste prin a apela la o firma specializata pentru a reface de la zero izolarea piscinei.

2.HIDROIZOLATIE TERASE SI BALCOANE

Balcoanele si terasele sunt considerate cele mai afectate de umiditate fiind un mediu supus schimbarilor de vreme cu cicluri de inghet sau dezghet , expuse la ploaie si soare in exces.O hidroizolatie profesionala impiedica apa in a se infiltra si a cauza neplaceri din punct de vedere sanitar si estetic pentru respectivul imobil.

Pentru o impearmeabilizarea balconului sau a terasei se folosesc materiale cu propietati de respingere a apei, substanta aplicata patrunzand in profunzime si formand un strat impermeabil in interiorul porilor.

3.HIDROIZOLATIE BAI

Atunci cand incepem sa avem probleme cu igrasia, mucegailul, condensul sau infiltratiile trebuie sa cunoastem faptul ca avem nevoie de hidroizolatie.

Avand in vedere ca gresia si faianta sunt impermeabile trebuie sa stim ca apa nu se infliltreaza prin placi ci prin rosturile chituie . Indiferent de chitul folosit, apa va reusi intotdeauna sa se infiltreze prin aceste rosturi ceea ce duce la aparitia mucegaiului si mirosurilor neplacute.Necazurile nu s-au terminat, intr-o baie care nu a fost hidroizolata , se poate sparge o teava ce iti poate inunda vecinii.

Ce reprezinta hidroizolatia baii? Hidroizolatia reprezinta un strat protector de 2mm, aplicat pe pardoseala unde va fi montata ulterior gresia.

  • Primul pas, pentru o hidroizolatie profesionala, este de a degresa si sterge bine praful pana se curate foarte bine suprafata.
  • Pasul doi este de a aplica amorsa si de a se lasa oproximativ 2 ore sa se usuce.
  • Pasul trei, se aplica o membrane hidroizolanta la inbinarea dintre perete si sapa.
  • Pasul patru, se aplica primul strat de hidroiizolatie.
  • Pasul cinci, se face o pauza, iar dupa aproximativ doua ore se vine cu al doilea strat de hidroizolatie, aplicat in sens invers fata de primul strat.
  • Pasul sase , dupa o alta pauza de patru ore, va puteti apuca de montarea gresiei.

Dupa ce am realizat acesti 6 pasi, baia noastra poate fi supusa la o umezeala excesiva pentru a scoate in evidenta faptul ca hidroizalatia nu poate fi afectata.

Va recomandam sa apelati la o firma specializata pentru realizarea acestui process, intrucat hidroizolatia nu reprezinta doar o metoda importiva mucegaiului sau a igrasiei ci un factor de rezistenta si siguranta pentru baie si casa, dar si pentru sanatatea membrilor familiei.

Cauti o echipa de profesionisti? Alege-ne pe noi !