Zugraveli, Montaj Gresie Faianta, Lambriu, Parchet, Tapet, Rigips

1. MONTAJ GRESIE SI FAIANTA

Fiind materiale moderne, rezistente si usor de intretinut, gresia si faianta sunt preferata in zone ale imobilului cum ar fi baia si bucataria. Gresia poate fi intalnita si pe holurile locuintelor sau la intrarea in imobil.

Inainte de montaj, se masoara suprafata pe care o avem de acoperit cu gresie sau faianta pentru a estima cantitatea ce va fi folosita. Oricat ar parea de usor de aplicat , gresia si faianta au nevoie de priceperea unui specialist.
Inainte de aplicare, se va grundui suprafata pe care ne-am popus s-o placam cu gresie sau faianta. Astfel, pe termen lung, placile nu se vor dezlipi usor. Apoi se trece la montajul propriu-zis.

Executia cere masuratori corecte si experienta in manevrarea materialelor. Suprafetele pe care se monteaza gresia sau faianta trebuie sa fie perfect plane, compacte si curate. Se aplica adeziv pe placa de ceramica cu un spaclu dintat. Stratul nu trebuie sa fie mai gros de 5 milimetri, apoi se fixeaza , fie prin presare, fie fiind batuta usor cu ciocanul de cauciuc. Intre placi se vor folosi obligatoriu distantieri de plastic, iar in functie de suprafata, va fi lasat un rost de dilatatie. La final, rosturile vor fi chituite dupa ce a fost eliminat adezivul ramas intre rosturi.

La aplicarea chitului va fi folosita o gletiera, iar surplusul de material va fi inlaturat cu o carpa uscata.

2. MONTAJ LAMBRIU

Lambriul poate fi din lemn sau PVC si poate fi folosit la placarea peretilor sau a sageacurilor. Cel din PVC rezista la diversi factori si este recomandat, in special, in spatii umede ,iar intretinerea lor se poate face doar cu o carpa uscata sau umeda. In plus , acesta este mai ieftin fiind realizat din materiale reciclabile. Inainte de montaj, pe peretele vizat se va se vor pune sipci de lemn, de 2 sau 3 cm grosime, iar golurile lasate de sipci pe perete vor fi umplute cu polistiren.

Aplicarea lambriului se va face dintr-un colt al peretelui. Montarea se face incepand cu coltul iar fixarea se va face  cu ajutorul holsuruburilor..
La nevoie vor fi folosite coltare care vor fi fixate cu adeziv. Locul prizelor si al intrerupatoarelor va fi decupat in lambriu cu freza rotunda montata pe bormasina.
Pentru a da un aer rustic locuintei, pot fi folosite lambriurile de lemn.

3. MONTAJ PARCHET

Intr-un imobil, parchetul poate fi montat practic in orice incapere , mai putin in cele unde este umezeala.

Beneficiarul trebuie sa stie ca exista mai multe tipuri de parchet: parchet dublu sau triplu stratificat, parchet din lemn masiv – realizat suta la suta din lemn si parchetul laminat. Acesta din urma este cel mai ieftin.

Ca si la gresie, inainte de montajul parchetului este nevoie sa ne asiguram ca aplicarea se va face pe o suprafata perfect plana. Eventual va fi folosita o sapa autonivelanta si abia dupa uscarea acesteia va fi folosita o folie de separate ale carei grosimi difera de la 2 la 5 mm.
Se aseaza distantierele intre perete si primul strat de parchet si apoi se face montajul propriu-zis. La final se aplica plintele – pentru a acoperi spatial dintre parchet si perete-  care vor fi fixate cu adeziv.

4. MONTAJ RIGIPS

Rigipsul este preferat in cazul in care tavanele si peretii au denivelari sau beneficiarul isi propune o izolare fonica sau termica a camerei la interior. Finisarea la interior cu rigips mai are si avantajul unui cost minim in comparatie cu alte solutii tehnice si este foarte usor de demontat cand se doreste acest lucru. In plus rigipsul este rezistent la umiditate ( daca se va folosi la executia lucrarilor rigipsul de culoare verde deschis , special tratat contra umiditatii)  si reprezinta o adevarata bariera in fata focului ( la executia lucrarilor se va folosi rigipsul de culoare roz, special tratat pentru a face fata flacarilor).

Pe de alta parte, atat in tavanele cat si in peretii de rigips pot fi montate foarte usor leduri (pentru iluminat), plafoniere, sine sau galerii pentru draperii si perdele, carlige, agatatori, cuie sau capse pentru tablouri sau mobila suspendata, in functie de gustul si nevoile beneficiarului.

Sigur pentru a masca denivelarile sau pentru a acoperi mai multe instalatii din interiorul casei, considerate drept inestetice, echipele de specialisti ale R&I Muno Building pot executata la dorinta beneficiarului scafe- niste masti menite sa acopere ceea ce proprietarul apartamentului sau al imobilului nu doreste sa fie vizibil.

R&I Muno Building va poate pune la dispozitie specialisti care va pot consilia in alegerea materialelor pentru a spori rezistenta si calitatea lucrarilor.
Sunati-ne cu incredere!

Dupa aplicarea rigipsului se poate trece la urmatoarele operatiuni de finisare: montarea tapetului sau zugraveala (aplicarea vopselei lavabile).

5. MONTAJ TAPET

Izvoarele istorice ne spun ca tapetul a fost utiizat la infrumusetarea/ finisarea peretilor inca din antichitate. De-a lungul timpul el a suferit mai multe transformari de la desenul imprimat la martialele din care este confectionat. Astfel, in zilele noastre tapetul poate fi fabricat din mai multe tipuri de materiale: hartie, material textil, fibra de sticla sau fibre naturale.

Tapetul poate masca foarte usor imperfectiunile sau crapaturile peretilor, si in acelasi timp, poate fi intretinut cu o carpa uscata sau umeda. El poate ramane ep pereti pana la 15-20 de ani daca este intretinut correct.

Aplicarea tapetului se va face numai pe un perete uscat cu ajutorul unui adeziv special dupa ce in prealabil suprafata de lcuru a fost masurata si a fost calculata riguros cantitatea de tapet necesara.

Specialistii R&I Muno Building va pot sta la dispozitie oricand pentru consiliere dar si pentru executia unor lucrari de exceptie la cele mai inalte standarde de calitate.

5. ZUGRAVELI

Executata, atat la interior cat si la exterior, zugraveala unui imobil reprezinta o etapa finala a finisajului de aceea trebuie sa tinem cont de calitatea materialelor folosite cat si de profesionalismul echipei care o executa.

Zugraveala cu vopsea lavabila nu se va executa peste huma sau var. Dupa ce vor fi inlaturate huma sau varul , peretii vor fi nivelati cu ajutorul tencuielii, apoi se va aplica gletul. Abia dupa uscarea acestuia din urma, peretii (interiori si exteriori) si tavanele vor fi dati cu amorsa.

Peste amorsa se va utiliza gletul de finisaj, care va fi netezit /finisat dupa uscare cu banda abraziva foarte fina. Abia dupa aceea peretii pot pot fi zugraviti cu vopsea lavabila care se poate aplica cu trafaletul. Operatiunile sunt similare si pentru peretii exteriori cu unele mici exceptii. Pentru peretii exteriori insa, trebuie aleasa o vopsea lavabila cu rezistenta la ploi, soare sau zapada.

Pentru o zugraveala de calitate R&I Muno Building va poate pune la dispozitie cei mai buni specialisti cu o bogata experienta in FINISAJE INTERIOARE.

Cauti o echipa de profesionisti? Alege-ne pe noi !